Saratele

Saratele

Buna,

Cum nu mai suportam sa vad dulce, m-am apucat de prajiturit saratele cu branza, exact in ajun de an nou.

Ingredientele le-am gasit in bucatarie, nu trebuia sa fug la magazin unde era horror de aglomerat.

Trebuie lasat aluatul la odihna, 30-40 minute, apoi se coc saratelele la foc mic, insa merita asteptarea.

Ingrediente:

1 kg faina

300 g unt 82%, sau untura

300 g smantana 20%

2 oua

un praf de sare

2 plicuri drojdie uscata

1 lg zahar

10 lg lapte

200g branza sarata

 

pt. uns:

2 galbenusuri

Chimen/susan/mac/branza

 

Modul de preparare:

Intr-un bol punem faina, iar in mijlocul ei vom pune drojdia, laptele caldut si zaharul.

Lasam 10 minute sa se activeze drojdia.

Dupa 10 minute adaugam si restul ingredientelor si framantam, nu foarte mult, pana obtinem un aluat potrivit ce se lasa la odihna 30-40 minute.

Intindem aluatul intr-o foaie subtire si taiem saratelele.

Inainte de a le baga in cuptor se ung cu galbenus si se presara susan/ chimen pe deasupra.

Se coc la foc mic, ori la treapta mica a cuptorului timp de 20-25 minute.

Sunt absolut delicioase si sunt bine venite oricand, nu numai in seara de revelion😃.

Spor!😘😘

 

 

 

 

Please follow and like us:

Facebook Comentarii

Eu sunt Diana Georgiana, tanara mamica, pasionata de tot ce inseamna dulce facut cu dragoste in casa.

Lasă un răspuns

Close Menu