Briose

Briose

Buna,

Fructele-vedete ale acestui anotimp frumos, toamna sunt clar: strugurii si merele.

Prajiturim briose, iar vedeta in cazul acestei retete este clar strugurele.

El aduce culoare, aroma si o mare parte din dulcele retetei mele.

Ingrediente:

pt. aluat briose:

3 oua

4 lg ulei

5 lg smantana

200 g zahar

350 g faina

1 plic praf de copt

1 lamaie

1 esenta vanilie

struguri

pt. ornat:

alune

1 ciocolata neagra

4 lg smantana

 

Modul de preparare:

Mixam ouale cu zaharul, uleiul si smantana pana cand se albesc.

Amestecam faina cu praful de copt si il aducem in compozitie lingura cu lingura.

Adaugam la final  esenta de vanilie,coaja si zeama de la o lamaie.

Tornam compozitia in forme si punem peste boabele de strugure.

Le coacem timp de 10-15 minute in cuptor la 180°C.

Dupa coacere le scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.

In acest timp punem la foc cele 4 lg de smantana si adaugam ciocolata cuburi si amestecam pentru omogenizare.

Alunele le maruntim cu un cutit.

Vom trece briosele prin ciocolata apoi prin alune.

Spor!

🍮🍮🍮🍩🍩🍩🍩🍫🍫

Please follow and like us:

Facebook Comentarii

Eu sunt Diana Georgiana, tanara mamica, pasionata de tot ce inseamna dulce facut cu dragoste in casa.

This Post Has 2 Comments

    1. Va multumim!

Lasă un răspuns

Close Menu