Caise

Caise

Hey,

Cand ati mancat ultima oara caise? Cand ati prajiturit ultima data caise?

Va invit sa prajituriti alaturi de mine aceste prajiturele minunate. Sunt atat de fragede, atat de gustoase incat nu va puteti opri din mancat.

Ingrediente:

3 oua

3 cani unt topit (untura/ulei)

3 cani zahar

1 plic praf de copt

faina cat cuprinde

gem de prune/caise (prune in cazul meu)

colorant alimentar

zahar pentru pudrare caise

 

Modul de preparare:

Intr-un vas punem 200-300g faina impreuna cu praful de copt. Facem o gaura in mijloc, adaugam  celelalte ingrediente si framantam.

Adaugam faina in functie de nesar. Din aluatul rezultat formam bilute pe care le coacem in cuptorul incins la 180°

Dupa coacere cu ajutorul unui cutit le scobim pentru umplere.

Umplutura:
resturile obtinute dupa scobirea caiselor se amesteca cu 300 g gem de prune. Cu acest amestec vom umple bilutele si le vom lipi cate doua.

Intr-un vas dizolvam in apa colorantul, iar in altul punem zahar.

Caisele noastre umplute le trecem prin colorant, apoi prin zahar. Rezultatul este cel de mai jos. 

Spor😚😚!

 

Please follow and like us:

Facebook Comentarii

Eu sunt Diana Georgiana, tanara mamica, pasionata de tot ce inseamna dulce facut cu dragoste in casa.

Lasă un răspuns

Close Menu