Chifle de casa

Chifle de casa

Chifle moi si pufoase, ideale pentru sandvisuri, ori de ce nu asociate unui mic dejun sanatos.

Pentru doritori, pot adauga in aluat orice tip de seminte, nu doar presarate la exterior.

Va asigur ca se mentin pufoase chiar si dupa 2-3 zile de la coacere.

Pregatindu-le in casa suntem siguri de ingredientele folosite si sunt mult mai sanatoase.

Ingrediente:

300 ml lapte

6 lg zahar

50 g unt

1 ou

1 lgta sare

25 g drojdie proaspata

faina cat cuprinde

seminte de susan

Modul de preparare:

Incalzim laptele cu zaharul, adaugam drojdia si 2 lg faina si o lasam 15-20 minute la dospit maiaua.

Restul ingredientelor le punem intr-un vas si adaugam peste drojdia activata.

Framantam aluatul, apoi lasam la dormit cca. 45 minute, timp in care aluatul isi dubleaza cantitatea.

Formam bile rotunde, potrivite, le ungem cu galbenus de ou si lapte, presaram susan si le lasam in tava la odihna 30 minute.

Se coc la 180° C, timp de 20-25 minute.

Spor!😘😘

Please follow and like us:

Facebook Comentarii

Eu sunt Diana Georgiana, tanara mamica, pasionata de tot ce inseamna dulce facut cu dragoste in casa.

Lasă un răspuns

Close Menu