Chiftele din cartofi

Chiftele din cartofi

O reteta rapida, ieftina si gustoasa de chiftele cu cartofi ce pot fi prajite atat in ulei, ori coapte in cuptor.

Ingrediente:

1 kg cartofi

1 ceapa mare uscata/ ori o legatura ceapa verde

2 morcovi potriviti

2 lingurite sare

1 varf cutit piper

2 oua

leustean tocat marunt

faina pentru modelat

ulei pentru prajit

Modul de preparare:

Curatam cartofii de coaja, ii taiem cubulete si ii punem la fiert alaturi de morcov.

In acest timp vom toca marunt ceapa si leusteanul.

Cand sunt fierti cartofii, ii scurgem de apa apoi ii pasam alaturi de morcov.

Adaugam ceapa taiata cubulete mici, restul de ingrediente si amestecam totul foarte bine.

Gustam compozitia, iar in cazul in care simtim ca mai este necesara sare, mai adaugam (fiecare dupa gust).

Formam bilutele, le dam prin faina, apoi le prajim la foc potrivit, in uleiul incins.

Sunt foarte gustoase si mult mai sanatoase, daca sunt coapte la cuptor.

Spor!

Please follow and like us:

Facebook Comentarii

Eu sunt Diana Georgiana, tanara mamica, pasionata de tot ce inseamna dulce facut cu dragoste in casa.

Lasă un răspuns

Close Menu