Coloranti naturali din legume si fructe

Coloranti naturali din legume si fructe

Nu-i asa ca suntem mult mai atrasi de un desert plin de culoare, decat de unul fara?

Majoritatea deserturilor sunt colorate, din pacate cu coloranti artificiali, care nu sunt chiar sanatosi pentru organism.

Haideti sa folosim culorile din bucataria noastra, ce le avem la indemana!

Culorile din bucataria mea:

zmeura/visine-rosu

morcov-portocaliu

sfecla rosie/capsuni-roz

spanac-verde

portocala-galben

cacao/cafea-maro

mure-albastru

Metodele folosite:

-prin stoarcerea fructelor/legumelor

-prin fierbere cu o cantitate cat mai mica de apa

-prin pasare, rezultand un piure

Prin fierbere cu o cantitate mica de apa. Folosim colorantul obtinut, scazand din cantitatea de lichid adaugat in preparat, sau marind cantitatea de ingrediente uscate.

Prin stoarcerea fructelor, ori legumelor, astfel se foloseste sucul obtinut.

Prin pasare, cu ajutorul unui blender, obtinem un piure pe care il trecem prin sita de doua ori si folosim astfel sucul obtinut.

Spre deosebire de colorantii artificiali, cantitatea de colorant ce trebuie adaugat este mai mare pentru a obtine culoarea dorita, insa rezultatul este foarte bun si sanatos.

🌈🌈🌈

Please follow and like us:

Facebook Comentarii

Eu sunt Diana Georgiana, tanara mamica, pasionata de tot ce inseamna dulce facut cu dragoste in casa.

Lasă un răspuns

Close Menu