Cornulete cu untura “aluat foietaj”

Cornulete cu untura “aluat foietaj”

Salutare,

Cand ai pofta de dulce prajituresti cornulete cu untura. Am intalnit persoane care nu vor sa auda acest cuvant “untura”, sa nu mai zic ca nu vor sa manance un preparat ce contine acest ingredient minune.

Asadar pentru cei ce nu au untura, ori de nu suporta acest ingredient cu mare drag puteti folosi unt 82%, insa nu o grasime mai mica, deoarece rezultatul nu va fi acelasi.

Prajiturim cornulete cu untura, insa de aceasta data nu am introdus untura ca atare in aluat, ci am uns aluatul cu ea, astfel rezultand un foietaj fraged.

Ca si toate prajiturelele cu untura, ele nu se intaresc in timp, ci se fragezesc.

Le puteti prajituri cu incredere si le puteti pastra chiar 1-2 saptamani.

!!! Pentru a retine zaharul pudra pe ele, cornuletele trebuiesc tavalite prin zahar pudra imediat ce le scoateti din cuptor.

Ingrediente:

2 oua

un praf de sare

250 ml bere

25 g drojdie proaspata

pt. uns aluatul foietaj:

se va face o ciulama cu ingredientele de mai jos:

500 g untura

200 g faina

Umplutura:

rahat/gem/nuca

Modul de preparare:

Se face un aluat potrivit din ingrediente si se lasa la dospit cca. 30 minute, la temperatura camerei.

Intindem aluatul intr-o foaie subtire, se unge cu amestecul de untura, apoi il impachetam si lasam la rece pentru 30 minute.

Repetam de inca doua ori acelasi procedeu cu 30 minute pauza la frigider.

Foietajul iese mult mai bun daca il lasam peste noapte la frigider.

Cornuletele se coc la 180 C, in tava tapetata cu hartie de copt timp de 20-25 minute.

Spor!

Please follow and like us:

Facebook Comentarii

Eu sunt Diana Georgiana, tanara mamica, pasionata de tot ce inseamna dulce facut cu dragoste in casa.

Lasă un răspuns

Close Menu