Cornulete fragede

Cornulete fragede

Buna,

Ingredientul vedeta al retetei mele este untura.

Am incercat nenumarate retete pentru cornulete, cu unt, oua etc, toate erau fragede imediat dupa coacere, insa dupa cateva ore acestea se intareau si nu mai erau la fel de fragede si gustoase.

Reteta este a bunicii mele, o reteta cu untura de porc si bere.

Cornuletele sunt atat de fragede ca se topesc in gura, iar cu cat trece timpu

l cu atat ele se fragezesc mult mai bine.

Ingrediente:

200 g untura

250  ml bere

4 plicuri zahar vanilat

1 lgta bicarbonat de sodiu

1 lg otet/zeama de lamaie

Faina cat cuprinde ( 600-700 g aproximativ)

 

Umplutura

Rahat/nuci/ciocolata/gem

 

Pudrat:

Zahar pudra

Modul de preparare:

Punem intr-un vas toate ingredientele si vom framanta pana obtinem o coca potrivita, nu foarte tare.

Nu vom framanta foarte mult, deoarece vrem sa obtinem un aluat fraged, nu elastic.

Acoperim aluatul pentru cornulete cu o folie alimentara si il punem la rece in frigider 1-2 h.

Dupa 2 h scoatem aluatul si il impartim in patru parti egale.

Intindem fiecare parte intr-o foaie subtire si ne ajutam de o farfurie pentru a decupa un cerc.

Vom forma acum cornuletele.

Timp de coacere 20-25 minute, la 180°C.

Imediat dupa ce le scoatem din cuptor le pudram cu zahar.

Spor!

 

 

Please follow and like us:

Facebook Comentarii

Eu sunt Diana Georgiana, tanara mamica, pasionata de tot ce inseamna dulce facut cu dragoste in casa.

Lasă un răspuns

Close Menu