Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

O crema fina, perfecta, onctuoasa si aromata.

Ingrediente:

5 oua

125 g zahar

1 fiola esenta rom

500 ml lapte

125 g zahar pentru caramel

Modul de preparare:

Pregatim caramelul:

Se pune zaharul intr-o craticioara pe foc, la caramelizat pana obtinem culoarea caramelului, nu mai mult deoarece caramelul va avea un gust amar.

Dupa transferam caramelul cald in vasul in care vom coace crema si il vom intinde pe pereti acestuia.

Lasam vasul deoparte si pregatim compozitia pentru crema.

Se bat ouale intregi impreuna cu zaharul pana cand se albesc.

Adaugam apoi laptele putin cate putin si fiola de rom, mixand la o viteza mai mica.

Turnam compozitia in forma pregatita cu caramel si o fierbem la bain-marie ( tava ce contine compozitia va fi pusa intr-o alta tava plina cu apa, ori craticioara) la treapta cea mai mica a cuptorului.

Timp de coacere:60 minute

Dupa coacere scoatem crema din cuptor si o lasam la rece peste noapte, in tava in care a fost coapta.

Dimineata o scoatem din tava si o savuram.

Rece, aromata si foarte gustoasa.

Spor!

Please follow and like us:

Facebook Comentarii

Eu sunt Diana Georgiana, tanara mamica, pasionata de tot ce inseamna dulce facut cu dragoste in casa.

Lasă un răspuns

Close Menu