Dulceață de nuci verzi

Dulceață de nuci verzi

O dulceață speciala cu aroma foarte plăcută.

Mult de lucru, însă rezultat pe măsura.

Ingrediente:

1,5 kg nuci verzi(aprox 250 nuci cu sâmburi neformati)

1 kg zahar

1/2 l apa

1 lg miere de albine

Zeama de la o lămâie mare

1-2 bucăți scorțișoară nemacinata

Vanilie

Modul de preparare:

Nucile se cule cu sâmburii neformati (cu aspect gelatinos) și se curata de coaja verde, pana unde începe sa se formeze coaja nu ii propriu-zise, care este mai alba și moale.

Din cantitatea inițială va rămâne 1 kg nuci curățate.

Pe măsură ce se curata nucile se pun în apa rece, ca să iasă amareala din ele și sa nu se înegreasca.

Se lasă astfel 24 ore, acoperite cu o farfurioara( pentru a le menține scufundate în apa), schimbând apa de 2-3ori în acest răstimp.

Nucile curățate se scurg de apa a doua zi și se limpezesc bine.

Într-o cratiță, zaharul, mierea și zeama de lămâie se amesteca pe foc cu apa, pana când se dizolva zaharul.

Când siropul da în clocot, se pun nucile și condimentele.

Se fierb pana când se leagă siropul, dar nu prea mult, ca să nu se caramelizeze zaharul.

Cratiță se ia de pe foc și dacă nucile plutesc în sirop, pana la fundul cratiței și au un aspect lucios, iar ridicând lingura cad picături precum mierea, înseamnă că dulceață este gata.

După ce s-a răcit se pune în borcane.

Spor! 😘😘

Please follow and like us:

Related posts:

Facebook Comentarii

Eu sunt Diana Georgiana, tanara mamica, pasionata de tot ce inseamna dulce facut cu dragoste in casa.

Lasă un răspuns

Close Menu