Fursecuri “lamaita “

Fursecuri “lamaita “

Hello,

Mai jos aveti reteta pas cu pas a unor prajiturele frumos colorate, forma de lamaie, pufoase, aroma de lamaie, dulci si nu prea,umplute cu miez de nuca macinata.

 

Ingrediente:

pt. 40 de fursecuri

aluat:

2 galbenusuri de ou

500 g faina

100 g unt

100 g zahar pudra

150 ml lapte

1 lamaie

1 plic praf de copt

1 plic zahar vanilat

un praf de sare

 

Umplutura:

1 albus

80 g nuca macinata

50 g zahar pudra

coaja de la o lamaie

1 plic zahar vanilat

 

decor:

50 ml lapte

colorant alimentar galben

zahar

 

Modul de preparare:

Aluatul:

Mixam untul impreuna cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Adaugam peste acesta: galbenusurile, laptele, coaja si zeama de lamaie.

Faina o amestecam cu praful de copt si o aducem si pe ea treptat in compozitie.

Framantam aluatul, iar in momentul in care acesta nu se mai lipeste de maini il acoperim cu folie alimentara si il punem la frigider timp de o ora.

 

Umplutura:

Mixam albusul spuma impreuna cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana obtinem o bezea.

Adaugam apoi peste coaja de la o lamaie si nucile macinate.

 

Dupa o ora scoatem aluatul de la frigider, il intindem si decupam cercuri. In centru punem o lingurita de umplutura.

Unim aluatul, iar capetele le strangem ca si o bomboana.

Se coc 15-20 minute la 180º C.

Dizolvam colorantul in lapte.

Fursecurile scoase din cuptor le trecem prin lapte apoi le pudram cu zahar.

 

Spor!

 

 

 

 

Please follow and like us:

Facebook Comentarii

Eu sunt Diana Georgiana, tanara mamica, pasionata de tot ce inseamna dulce facut cu dragoste in casa.

Lasă un răspuns

Close Menu