Melci cu crema de vanilie si stafide

Melci cu crema de vanilie si stafide

Atunci cand ritualul zilnic este dat peste cap de catre o zi ploioasa, superba de primavara, iar copilul practic iti da casa peste cap, in orele de somn ale celui mic, eu prajituresc cate ceva.

Asadar caut rapid prin frigider si imi sar in ochii cele 60 oua proaspat primite de la tara, iar in urmatoarele 10 minute pregateam aluatul pentru acesti melci insiropati si umpluti cu crema de vanilie si stafide.

Dragilor, sunt ideali langa cafeaua de dimineata ori in pachetelul pentru serviciu sau scoala.

Pot fi insiropati cu un sirop pregatit din lapte si zahar sau nu, fiecare cum ii prefera.

Ingrediente:

Budinca de vanilie:

500 ml lapte

5 galbenusuri

4 lg amidon de porumb

200 g zahar

100 g unt

o pastaie vanilie

Aluatul:

700 g faina

250 ml lapte

50 g drojdie proaspata

200 g zahar

un praf de sare

150 g unt

5 galbenusuri

Suplimentar:

Stafide aurii

sirop: 200 ml lapte /100 g zahar

un ou pentru uns

Crema:

Punem intr un bol: amidonul, galbenusurile, zaharul,semintele de la pastaia de vanilie si le amestecam cu lingura.
Adaugam apoi laptele putin cate putin agitand continuu cu telul pana turnam tot laptele.
Punem pe foc compozitia amestecand continuu pana la ingrosare. Luam de pe foc bolul si ad untul.

Aluatul:

Punem faina intr-un bol, adaugam laptele caldut, drojdia si zaharul, apoi lasam 10 minute deoparte, timp in care drojdia se activeaza.

Adaugam restul ingredientelor si framantam un aluat potrivit, pe care il lasam la odihna pana isi dubleaza volumul.

Intindem aluatul intr-o foaie potrivita, nici groasa, dar nici foarte subtire, pe care o ungem cu crema si deasupra careia presaram stafide.

Rulam aluatul, apoi il taiem in rulouri potrivite.

Ungem melcii cu ou si lasam la odihna 30 minute.

Se coc la 180 °C, timp de 20 minute.

Se insiropeaza imediat ce sunt scosi din cuptor, calduti.

Spor!😘😘

Nu ca ma laud, insa au iesit absolut deliciosi.

Please follow and like us:

Facebook Comentarii

Eu sunt Diana Georgiana, tanara mamica, pasionata de tot ce inseamna dulce facut cu dragoste in casa.

Lasă un răspuns

Close Menu