Mini-savarine

Mini-savarine

Din compozitia de mai jos mi-au rezultat 24 de mini-savarine.

Bine insiropate, umplute cu frisca, iar capacelul l-am uns cu dulceata de capsuni.

Ingrediente:

3 oua

1 lg zahar

1 plic drojdie uscata

50 g unt caldut

200 ml lapte caldut

350 g faina

3 plicuri zahar vanilat

siropul:

500 ml apa

200 g zahar

2 fiole de rom

frisca:

400 g smanatana 20% rece

300 g zahar pudra

Modul de preparare:

Se pune drojdia in laptele caldut impreuna cu zahrul si se lasa cca.10 minute.

Punem restul ingredientelor in bolul mixerului impreuna cu drojdia activata si mixam 10 minute pana compozitia este omogena.

Lasam la dospit 30 minute.

Dupa dospire, punem aluatul in forma, cu ajutorul a doua linguri.

Vom umple forma doar trei sferturi, fiinca vor creste in cuptor si le coacem cca.15-20 minute la 180 C.

Le scoatem caldute din forma si le lasam sa se raceasca.

Siropul:

Punem toate ingredientele intr-o craticioara si dam in clocot.

Lasam sa se raceasca.

In acest timp batem frisca.

Vom taia capacelul savarinelor, le inmuiem foarte bine in sirop si le umplem cu frisca.

Sunt foarte gustoase imediat, insa muult mai bune daca le lasam la rece peste noapte.

Spor!

Please follow and like us:

Facebook Comentarii

Eu sunt Diana Georgiana, tanara mamica, pasionata de tot ce inseamna dulce facut cu dragoste in casa.

Lasă un răspuns

Close Menu