Mouse de ciocolata alba/mouse de coacaze/blat umed

Mouse de ciocolata alba/mouse de coacaze/blat umed

Ingrediente:

Mouse de ciocolata alba:

2 galbenusuri

150 g lapte

300 g ciocolata alba

400 g smantana dulce pt. frisca

10 gelatina

30 ml apa rece

Mouse de coacaze:

2 galbenusuri

150 ml lapte

400 g smantana dulce pt. frisca

300 g coacaze congelate

100 g zahar

10 g gelatina

30 ml apa rece

Blat umed:

2 oua

150 g zahar

75 ml ulei

75 ml cafea fierbinte

150 g iaurt

1 praf de copt

3 lg cacao

150 g faina

Modul de preparare:

Blatul umed:

Mixam ouale cu zaharul pana se albesc,apoi adaugam uleiul, cafeaua fierbinte si iaurtul.

Intr-un bol separat amestecam ingredientele uscate:faina, cacao, praf de copt si le adaugam lingura cu lingura in compozitie, folosind un tel.

Turnam compozitia in forma tapetata cu hartie de copt si se lasa la copt 20-25 minute la 180° pana cand trece testul cu scobitoare.

Lasam sa se raceasca complet.

Mouse de ciocolata alba:

Batem galbenusurile cu un tel, adaugam apoi 150 ml lapte si punem la foc mic agitand continuu.

Cand se infierbanta compozitia adaugam cuburile de ciocolata si amestecam cu telul pana la topirea acesteia.

Luam de pe foc si lasam deoparte.

Hidratam 10 g gelatina in 30 ml apa si o punem apoi peste mouse-ul nostru fierbinte. Dupa racire, adaugam cele 400 ml frisca batuta.

Punem blatul umed in forma si turnam peste mouse-ul de ciocolata alba.

Il bagam la frigider, iar intre timp pregatim mouse-ul de coacaze.

Mouse de coacaze:

Punem intr-o craticioara la foc coacazele impreuna cu zaharul.

Dupa ce incepe sa fiarba, mai lasam cca 10 minute pe foc, apoi le pasam cu un blender si trecem jeleul printr-o sita.

Batem galbenusurile cu un tel, adaugam apoi 150 ml lapte si punem la foc mic agitand continuu.

Cand se infierbanta, adaug peste jeleul de coacaze si las deoparte.

Hidratam 10 g gelatina in 30 ml apa si o punem apoi peste mouse-ul nostru fierbinte. Dupa racire, adaugam cele 400 ml frisca batuta.

Turnam mouse-ul peste cel de ciocolata alba si dam la rece peste noapte.

Spor!

Please follow and like us:

Facebook Comentarii

Eu sunt Diana Georgiana, tanara mamica, pasionata de tot ce inseamna dulce facut cu dragoste in casa.

Lasă un răspuns

Close Menu