Negresa cu nuci

Negresa cu nuci

Un blat umed, pufos ce are printre ingrediente:coca-cola si nuci macinate.

Crema se intrepatrunde cu blatul umed, iar prajitura este absolut delicioasa.

O prajitura bine venita in perioada postului, deoarece nu contine oua sau lapte, iar untul poate fi inlocuit cu margarina.

Ingrediente:

Blat:

250 ml coca-cola

200 g zahar

200g nuci macinate

1 lgta amoniu

150 g unt

350 g faina

Pt. Crema:

300 g zahar

4 lg apa

200 g nuci taiate la cutit

200 g unt

glazura:

4 lg cacao

4 lg zahar

50 g unt

3 lg apa

Modul de preparare:

Blatul:

Se pun toate ingredientele in bol si se mixeaza, nu foarte mult, doar cat sa se omogenizeze compozitia.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la 180°C, timp de 15-20 minute.




Crema:

Punem la foc intr-o craticioara zaharul, apa, nucile, pana se obtine un caramel.

Se lasa caramelul sa se raceasca complet.

Mixam untul spuma, apoi adaugam caramelul si continuam sa mixam pana obtinem o crema omogena.

Glazura:

Toate ingredientele se pun la foc mic, intr -o craticioara.

Ornam prajitura:

Asezam blatul umed, crema rece peste blat, apoi glazura.

Lasam peste noapte la rece, iar dimineata o taiem si savuram.



Spor!😘😘

Please follow and like us:

Facebook Comentarii

Eu sunt Diana Georgiana, tanara mamica, pasionata de tot ce inseamna dulce facut cu dragoste in casa.

Lasă un răspuns

Close Menu