Orez cu legume

Orez cu legume

Rapid, gustos si sanatos.

Ingrediente:

250 g orez

900 ml apa

o ceapa mare

2 graunti de usturoi

1 morcov potrivit

1 radacina pastarnac medie

1 telina mica

1 ardei rosu/verde

1 lgta sare

un praf piper negru

o legatura leustean

50 ml ulei

Modul de preparare:

Alegem cea mai mare tigaie din bucatarie, o incalzim si adaugam 50 ml ulei.

Adaugam ceapa, morcovul, telina, pastarnacul taiat cubulete mici si le gatim pana sunt dulci si moi, apoi adaugam 2 graunti de usturoi si lasam sa se simta aroma acestuia.

Adaugam orezul impreuna cu ardeiul si 20 ml apa, apoi lasam sa se caleasca timp de 1-2 minute, agitand tigaia, ori mestecand cu spatula sa nu se lipeasca.

Condimentam cu sare si piper, adaugam apa si lasam la foc cca. 15-20 minute, atata timp cat sa fie bobul de orez fiert potrivit, moale si intreg.

La inceput cand adaugam apa o sa aveti impresia ca este o supa, insa pe masura ce fierbe, orezul absoarbe apa in intregime.

La final adaugam leusteanul tocat marunt si oprim focul.

Poate fi servit atat simplu, cat ca si fel principal alaturi de carne de pui, porc, creveti.

Sa avem pofta!😘😘

Please follow and like us:

Facebook Comentarii

Eu sunt Diana Georgiana, tanara mamica, pasionata de tot ce inseamna dulce facut cu dragoste in casa.

Lasă un răspuns

Close Menu