Paleuri de casa

Paleuri de casa

  1. Buna,

Mai jos aveti cea mai simpla reteta pentru paleuri de casa.

Sunt facute cu untura, insa daca nu sunteti fanul acestui ingredient puteti inlocui untura cu unt 82%.

Ca orice alta prajitura care contine untura, acestea cu timpul nu se intaresc, ci se fragezesc.

Le putem face de Craciun, de exemplu si pastrate pana la revelion.

Ingrediente:

400 g untura

125 g smantana

4 plicuri zahar vanilat

2 oua

1 lingura amoniu( il stingem cu lamaie)

200 g zahar

faina cat cuprinde (600-700g)

 

Umplutura:

Nutella

 

Modul de preparare:

Intr-un vas punem 500 g faina si facem o gaura in mijlocul ei unde adaugam celelalte ingrediente.

Untura trebuie sa fie topita, usor calduta.

Framantam aluatul nostru si adaugam faina pana obtinem o coca potrivita.

Nu trebuie framantat foarte mult, deoarece vrem sa avem un aluat fraget.

Lasam o ora la rece aluatul dupa care formam biscuiti pentru paleuri.

Formam bilute, ori intindem aluatul si decupam cu un cerc.

Se coc la 180°C, timp de 15-20 minute.

u

Dupa coacere le umplem cu ciocolata, le lipim cate doua si le glazuram.

Glazura:

Topim 100 g ciocolata neagra cu 2 linguri smantana.

Nu sunt greu de facut si sunt absolut delicioase.

Spor!

 

 

Please follow and like us:

Facebook Comentarii

Eu sunt Diana Georgiana, tanara mamica, pasionata de tot ce inseamna dulce facut cu dragoste in casa.

Lasă un răspuns

Close Menu