Piersici de post

Piersici de post

Buna,

Cum tocmai ne aflam in postul Craciunului, mai jos gasiti o reteta de sezon, perfecta pentru a ne indulci.

Frumos colorate, pufoase si gustoase.

Foarte usor de prajiturit, iara rezultatul eu zic ca este absolut delicios.

 

Ingrediente:

150 ml ulei

150 ml apa calduta

150 g zahar

1/2 plic praf de copt

1 lingurita amoniu stins cu lamaie

3 plicuri zahar vanilat

faina cat cuprinde

 

Umplutura:

gem de piersici/ sau orice alt gem

resturile ce raman dupa scobirea piersicilor

 

Decor:

zahar/ nuca de cocos

colorant alimentar

 

Modul de preparare:

Punem toate ingredientele intr-un bol si framantam pana obtinem un aluat potrivit.

Fara a lasa aluatul la dospit, formam bile ( nu foarte mari, deoarece acestea isi vor dubla dimensiunea in cuptor).

Vom coace bielutele pentru piersici la 180°C, in tava tapetata cu hartie de copt.

Dupa ce se coc le scoatem din cuptor, le lasam sa se raceasca, apoi le vom scobi.

Resturile obtinute dupa scobirea piersicilor le amestecam cu 200 g gem.

Cu acest amestec umplem piersicile si le lipim doua cate doua.

Pregatim doua vase cu apa, in care dizolvam colorantul si o farfurie cu zahar, ori nuca de cocos.

Trecem caisele foarte putin prin colorant, apoi prin zahar.

 

 

Spor!

Please follow and like us:

Facebook Comentarii

Eu sunt Diana Georgiana, tanara mamica, pasionata de tot ce inseamna dulce facut cu dragoste in casa.

Lasă un răspuns

Close Menu