Pizza cu aluat de casa

Pizza cu aluat de casa

Ingrediente:

blatul:

400 ml lapte

100 ml apa minerala

1 plic drojdie uscata

1 lg zahar

1 lgta sare

5 lg ulei

faina cat cuprinde

Sosul:

200 ml bulion

oregano

busuioc

topping:

un ardei rosu

o rosie taiata felii subtiri

masline

ceapa

mezeluri/carne

cascaval ras

Modul de preparare:

Se pune drojdia si zaharul in laptele incalzit si se lasa sa se activeze timp de 15-20 minute.

Punem intr-un bol faina, adaugam restul ingredientelor, drojdia activata si framantam un aluat potrivit.

Ungem aluatul cu ulei si il lasam la odihna 30 minue.

Intindem aluatul de pizza, ungem cu amestecul de bulion, oregano si busuioc, asezam toppingul si o coacem timp de 10 minute la 180°C.

Spor!🍕🍕

Please follow and like us:

Facebook Comentarii

Eu sunt Diana Georgiana, tanara mamica, pasionata de tot ce inseamna dulce facut cu dragoste in casa.

Lasă un răspuns

Close Menu