Placinte codrenesti cu branza si marar

Placinte codrenesti cu branza si marar

Prima data am intalnit aceasta placinta acum vreo 3 ani la mare.
Aratoasa, gustoasa, cu mai multe tipuri de umplutura ( branza dulce, branza si marar, sunca…), avea defectul de a fi prajita in tigaie.
Am reintalnit-o asta vara la munte. Aici, aveau doar umplutura cu branza si marar, dar mi-a placut mult ca era facuta pe gratar.
A venit timpul sa incerc si eu .
Ingrediente:
Aluat:
1 kg faina,
450 ml apa calda,
1 plic de drojdie,
1lingura sare,
1 lingurita zahar,
4 linguri ulei.

Umplutura:

branza de vaci, cca 700 g,
marar tocat, cca 2 lingurite.

Se face un aluat din faina, apa, sare, drojdie, zahar si ulei.
Se lasa la dospit pentru 1 ora.


Pentru umplutura, se marunteste branza ( cu mana) , se adauga mararul verde tocat si se amesteca pentru omogenizare.
Dupa ce aluatul s-a dospit, se portioneaza ( eu am portionat in 14 bucati, dar tigaia mea are diametrul de 18 cm).


Se formeaza bilute, se aplatizeaza usor cu mana. Se pune in centru 1 lingura de branza cu marar. Se aduc marginile aluatului spre centru, apoi se aplatizeaza cu mana pentru a distribui compozitia si pentru a le subtia. Am aici o imagine cu etapele parcurse.


Se incinge tigaia ( ideala e cea de fonta) si se unge fundul ei cu ulei.


Se pune placinta aplatizata in tigaie. Se lasa pe fiecare parte cateva minute.








Enjoy!

Please follow and like us:

Facebook Comentarii

Eu sunt Diana Georgiana, tanara mamica, pasionata de tot ce inseamna dulce facut cu dragoste in casa.

Lasă un răspuns

Close Menu