Prajitura “8 martie”

Prajitura “8 martie”

Am numit aceasta prajitura “8 martie”, fiind prajiturita pentru aceasta zi superba🌈🌈🌈.

Sa vedem ce a iesit 🤔🤔!

Ingrediente

blat:

5 oua

5 linguri zahar

5 linguri faina

2 lg cacao

Bulgare cocos:

5 albusuri

150 g zahar

150 g fulgi cocos

2 lg faina

Crema:

5 galbenusuri

200 g zahar

500 ml lapte

1 pastaie vanilie

4 lg amidon

200g unt

400 g frisca

10 g gelatina

Glazura:

35 g apa

6 g gelatina

75 g zahar

75 g ciocolata alba

75 g glucoza

colorant rosu

Modul de preparare:

Blatul:

Se bat ouale cu zaharul si un praf de sare pana se albesc. Cu ajutorul unei spatule vom adauga in ploaie faina si cele doua linguri de cacao.

Turnam compozitia in tava de copt.

Pregatim bulgarii de cocos:

Mixam albusurile impreuna cu zaharul pana obtinem o bezea tare.

Adaugam faina si fulgi de cocos in ploaie, amestecand cu spatula.

Cu ajutorul a doua linguri punem bulgarii de cocos peste blatul de cacao.

Coacem la 180° , timp de 15-20 minute, sau mai exact pana cand trece testul cu scobitoarea.

Lasam blatul sa se raceasca complet, apoi il sectionam in doua parti egale.

Crema:

Intr un bol vom mixa galbenusurile impreuna cu zaharul si faina. In crema  obtinuta adaugam laptele putin cate putin agitand cu telul pentru a nu forma cocoloase si semintele de la pastaia de vanilie.

Dupa ce adaugam toata cantitatea de lapte punem intr o cratita la foc mediu agitand continuu pentru a nu se prinde de fundul cratitei si a nu forma cocoloase.

In crema astfel obtinuta adaugam untul si o lasam pana la racire completa.

In acest timp vom pune gelatina la hidratat si o vom topi la bain marie. Dupa topire o adaugam si pe ea in crema noastra de vanilie racita complet.

Batem frisca la mixer si o incorporam in crema folosindu-ne de o spatula( in cazul in care crema noastra de vanilie nu este racita complet este posibil sa strice frisca, mare atentie!)

Glazura:

Punem gelatina la hidratat.

Restul ingredientelor le punem intr-o craticioara la foc, iar cand incepe sa dea in fiert adaugam gelatina si colorantul, apoi omogenizam.

Agitam in glazura, iar cand ajunge la o temperatura de 30-40 °C, o turnam peste prajitura asamblata si rece de la frigider.

O lasam iar la rece, pentru aprox. 3 ore, apoi o putem savura.

Spor!

Please follow and like us:

Facebook Comentarii

Eu sunt Diana Georgiana, tanara mamica, pasionata de tot ce inseamna dulce facut cu dragoste in casa.

Lasă un răspuns

Close Menu