Prajitura “bogata”

Prajitura “bogata”

O mai numim rumba, mozaic sau chiar prajitura bogata, datorita continutului bogat in fructe confiate, ciocolata, fructe.

O prajitura absolut delicioasa si foarte rapida.

Avem nevoie de doua foi de napolitana, budinca de vanilie si un pandispan din albus cu fructe confiate si ciocolata.

Ingrediente

albusul de la 10 oua

1 cana de zahar/250 g

1/2 cana ulei

1 cana faina

3 plicuri zahar vanilat

un praf de sare

200 g fructe confiate

150 g rahat

100 g stafide

Crema:

10 galbenusuri

8 linguri amidon

300 g zahar

1 l lapte

1 pastaie vanilie

un praf de sare

400 g unt

2 foi napolitana

Modul de preparare:

Se bat albusurile cu zaharul si sarea, mai intai la viteza mica, apoi marim viteza mixerului si batem pana obtinem o spuma tare.

Adaugam faina putin cate putin pana o incorporam pe toata.

Ne ajutam de o spatula pentru a incorpora restul ingredientelor.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si o coacem timp de 15 min la 180°C.

Lasam sa se raceasca blatul si pregatim crema.

Galbenusurile, zaharul, praful de sare si amidonul se amesteca cu un tel.

Turnam laptele putin cate putin peste compozitie si amestecam sa nu faca cocoloase.

O punem la foc mic sa fiarba impreuna cu semintele de la pastaia de vanilie, iar cand este gata budinca o dam deoparte la rece.

Mixam untul spuma si adaugam budinca de vanilie putin cate putin.

Ornam prajitura: foaie de napolitana, crema, pandispan, crema si deasupra iar foaie de napolitana.

Nu trebuie presata, deoarece se va lipi foarte bine de crema.

O lasam pentru cel putin 3 ore, apoi o putem savura.

Spor!

Please follow and like us:

Facebook Comentarii

Eu sunt Diana Georgiana, tanara mamica, pasionata de tot ce inseamna dulce facut cu dragoste in casa.

Lasă un răspuns

Close Menu