Prajitura cu crema de caramel si unt

Prajitura cu crema de caramel si unt

Un dulce cremos, insiropat, aromat.🌈😘😘.

Se pregateste foarte rapid, in cca. 1 ora, ideal oricarui eveniment, ori un desert de weekend asociat unei cesti de cafea☕☕.

Ingrediente:

Blat:

6 oua

8 lg faina

12 lg zahar

1 lgta cacao

Sirop:

150 ml apa

50 g zahar

1 es rom

crema:

300 g zahar

500 ml lapte

50 g amidon

350 g unt 82%

Modul de preparare:

Se bat albusurile spuma tare, adaugand treptat zaharul.

La final se adauga galbenusurile si omogenizam usor cu o spatula.

Faina impreuna cu lingurita de cacao o adaugam in ploaie, treptat, incorporand usor cu o spatula.

Se coace la 180°C, timp de 20 minute, ori mai exact cand trece testul cu scobitoarea este gata.

Lasam sa se raceasca complet.

Siropul:

Punem toate ingredientele intr-o craticioara, fierbem in clocot, apoi lasam la racit.

Crema:

Cu ajutorul unui tel amestecam amidonul cu lapte, adaugand laptele putin cate putin, pentru a nu forma cocoloase.

Intr-o craticioara punem zaharul la caramelizat pana obtinem caramelul.

Cand caramelul este gata, adugam amidonul cu lapte peste caramel si mai lasam la foc pana caramelul se dizolva si obtinem o compozitie asemenea unei budinci.

!!! Sa nu ne ardem, caramelul este foarte fierbine si va scoate aburi puternici.

Lasam crema sa se raceasca.

In acest timp mixam untul spuma, iar cand crema caramel este racita adaugam putin cate putin peste unt mixand continuu pana obtinem o crema omogena.

Asamblam prajitura:

Taiem blatul in doua parti egale.

Asezam partea de jos a blatului, insiropam si punem crema, pastrand un sfert din cantitatea acesteia pentru partea de deasupra.

Asezam cealalta parte de blat peste crema, insiropam, se pune restul de crema si se da la rece pentru 12 ore.

Spor!🌈😍

Please follow and like us:

Facebook Comentarii

Eu sunt Diana Georgiana, tanara mamica, pasionata de tot ce inseamna dulce facut cu dragoste in casa.

Lasă un răspuns

Close Menu