Prajitura cu foi de bulion

Prajitura cu foi de bulion

Buna,

Reteta ne este cunoscuta tuturor, foi de bulion, crema cu gris si gem.

Un dulce excelent pentru perioada postului si nu numai, fiind atat de gustoasa o putem prajituri oricand.

Foile le pregatim cu o zi inainte, iara dupa ce este asamblata trebuie sa stea minim 24 ore la rece pentru a se inmuia foile.

Reteta originala contine gem de prune ( este mai acrisor), insa eu am folosit dulceata de gutui, fiind mult mai dulce si mai aromata.

Haideti la lucru!

 

Ingrediente:

pt. foi:

250 g bulion pasta

150 g zahar

100 ml ulei

500-600 g faina

1 lgta amoniu stins cu lamaie

 

pt. crema:

500 ml apa

6 linguri gris

1 lamaie

150 g zahar

50 g nuca de cocos

125 g margarina de post

 

dulceata gutui

 

Modul de preparare:

Foile de bulion:
Vom pune toate ingredientele intr-un vas si framantam pana obtinem un aluat potrivit.

Daca e cazul reducem sau adaugam faina, atat cat este necesar.

Fara a lasa aluatul la odihna, impartim in 4 parti egale.

Din fiecare parte de aluat vom intinde cate o foaie si o vom coace in tava tapetata cu hartie de copt pentru aproximativ 10-15 minute.

 

Crema de gris:

Vom pune la foc intr-o craticioara apa, zaharu si zeama de la o lamaie.

Cand da in clocot adaugam cele 6 linguri de gris si mai fierbem crema 10 minute.

Luam crema de gris de pe foc, adaugam margarina impreuna cu nuca de cocos, omogenizam si o lasam sa se raceasca complet.

Dupa racire ornam prajitura si 0 acoperim cu folie alimentara.

Asezam o greutate peste ea si o lasam la rece pentru 24 ore, timp in care foile se vor inmuia si prajitura este gata pentru a fi taiata.

 

 

Spor!

 

Please follow and like us:

Facebook Comentarii

Eu sunt Diana Georgiana, tanara mamica, pasionata de tot ce inseamna dulce facut cu dragoste in casa.

Lasă un răspuns

Close Menu