Prăjitură “delicioasa”

Prăjitură “delicioasa”

Un blat din albuș cu nuca, un pandișpan, o crema de mascarpone și o crema de unt cu ness.

Ingrediente:

Blat cu nuca:

6 albusuri

200 g zahar tos

200 g nuca coapta și mărunțită

2 lg faina

Blat pandispan:

5 oua

5 lg zahar

4 lg faina

2 lg ulei

Crema de unt cu ness:

6 galbenusuri

200 g zahar pudra

2 plicuri ness

1 lg cacao

200 g unt 82%

Crema mascarpone:

200 g mascarpone

300 ml smântână pentru frisca

150 g zahar pudra

Modul de preparare:

Blatul cu nuca:

Mixam albusurile impreuna cu zaharul pana obtinem o bezea tare.

Cu ajutorul unei spatule adaugam nucile taiate la cutit, iar la final cele 2 linguri de faina.

Vom coace foile in tava tapetata cu hartie de copt.

Putem imparti compozitia in doua parti egale si vom coace foile separat, ori facem o singura foaie pe care la final o vom taia in doua.

Se coace la 180° C, timp de 15-20 minute.

Dupa coacere lasam sa se raceasca complet, apoi vom taia foaia pentru prajitura in doua parti egale.

Blat pandispan:

Separam albusurile de gălbenuș.

Albusurile se bat spuma tare împreună cu zaharul.

Cu ajutorul unei spatule adăugăm lingura cu lingura gălbenușurile, faina cernuta, iar la final uleiul.

Coacem blatul la 180°C.

Crema de unt cu ness.

Galbenusurile le amestecam cu zaharul pudra, cacao, ness si fierbem crema la bain-marie pana cand se ingroasa, iar zaharul va fi topit.

O lasam sa se raceasca complet.

Intre timp vom mixa untul spuma si adaugam crema lingura cu lingura peste spuma de unt.

Mixam pana la omogenizare.

Crema mascarpone

Punem toate ingredientele în bolul mixerului și le mixam pana obtinem o crema omogena.

Ornam prăjitură și o lăsăm peste noapte la rece. A doua zi este gata de savurat, iar eu va asigur ca este absolut “delicioasa”.



Spor! 😘

Please follow and like us:

Facebook Comentarii

Eu sunt Diana Georgiana, tanara mamica, pasionata de tot ce inseamna dulce facut cu dragoste in casa.

Lasă un răspuns

Close Menu