Prajitura “foaie cu nuca”

Prajitura “foaie cu nuca”

Salutare,

Mai jos aveti reteta prajiturii mele preferate, din punctul meu de vedere este cea mai simpla si cea mai buna prajitura.

Cu siguranta imi veti acorda dreptate dupa ce o prajituriti.

Foile sunt facute din albus de ou cu nuca coapta, nucile dau o aroma si un gust demential de bun.

Nu as refuza niciodata aceasta prajitura.

Ingrediente:

pt foi:

6 albusuri

200 g zahar

220 g nuci coapte

2 lg faina

 

pt. crema:

6 galbenusuri

200 g zahar pudra

2 plicuri ness

1 lg cacao

200 g unt 82%

 

Modul de preparare:

Mixam albusurile impreuna cu zaharul pana obtinem o bezea tare.

Cu ajutorul unei spatule adaugam nucile taiate la cutit, iar la final cele 2 linguri de faina.

Vom coace foile in tava tapetata cu hartie de copt.

Putem imparti compozitia in doua parti egale si vom coace foile separat, ori facem o singura foaie pe care la final o vom taia in doua.

Se coace la 180° C, timp de 15-20 minute.

 

Dupa coacere lasam sa se raceasca complet, apoi vom taia foaia pentru prajitura in doua parti egale.

 

Crema:

Galbenusurile le amestecam cu zaharul pudra, cacao, ness si fierbem crema la bain-marie pana cand se ingroasa, iar zaharul va fi topit.

O lasam sa se raceasca complet.

Intre timp vom mixa untul spuma si adaugam crema lingura cu lingura peste spuma de unt.

Mixam pana la omogenizare.

Ornam prajitura si o lasam peste noapte la rece.

Spor!

 

 

 

 

 

Please follow and like us:

Facebook Comentarii

Eu sunt Diana Georgiana, tanara mamica, pasionata de tot ce inseamna dulce facut cu dragoste in casa.

Lasă un răspuns

Close Menu