Tarta cu fructe de padure

Tarta cu fructe de padure

Cine ar refuza aceasta prajitura?

Tarta cu fructe, un desert perfect in orice anotimp. Tot ce avem nevoie pentru aceasta minunata prajitura este de o crusta pentru tarta, o budinca de vanilie si fructe( fructe de padure in cazul retetei mele).

Deci sa trecem la treaba!

Ingrediente:

crusta pentru tarta:

200 g unt

6 lg zahar

450 g faina

2 galbenusuri ou

un praf de sare

60 ml apa rece de la frigider

 

pt. crema:

7 galbenusuri ( oua de tara pt o nuanta mai galbena a cremei)
6 lg zahar
4 lg faina cu varf
Semintele de la o pastaie de vanilie
500 ml lapte
40 g unt

pt. ornat tarta:

fructe de padure ( in cazul meu congelate)

1 plic tort gelle rosu

 

Mod de preparare:

Intr-un vas punem: faina, zaharul, praful de sare si untul de la frigider taiat cubulete. cu ajutorul mainilor frecam ingredientele in maini pana obtinem o compozitie ca un pesmet.

Acum adaugam galbenusurile de ou si apa putin cate putin framantand continuu.
Scoatem aluatul din bol si il punem la rece pt aproximativ 30-45 minute.
Dupa cele 30 min tapetam aluatul in tava si o mai punem la rece pt alte 30 min.
Etapa finala: scoatem  tarta de la frigider, cu ajutorul unei furculite intepam aluatul la baza, punem folie de copt peste care adaugam boabe de fasole…etc. orice tip de boabe pt a evita o posibila umflare a tartei.
Timp de coacere:10-15 min la 180°

Crema:

Faina, galbenusurile de ou, semintele de la pastaia de vanilie  le amestecam cu ajutorul unui tel intr-o craticioara.
Adaugam apoi laptele putin cate putin agitand continuu cu telul pana turnam tot laptele.
Punem pe foc compozitia amestecand  pana la ingrosare. Luam de pe foc, adaugam untul si amestecam pana se  topeste complet.
Dupa racire putem orna tarta.

Frunctele de padure le-am decongelat, am pus peste ele 4 lg zahar si le am lasat la scurs intr-o sita pentru aprox. 1 h.

 

Crusta noastra de tarta o umplem cu crema de vanilie, asezam fructele si pentru ca fructele sa nu oxideze, cat si pentru aspect turnam jeleul pregatit conform instructiunilor de pe plic.

Spor dragilor!

 

 

Please follow and like us:

Facebook Comentarii

Eu sunt Diana Georgiana, tanara mamica, pasionata de tot ce inseamna dulce facut cu dragoste in casa.

Lasă un răspuns

Close Menu