Tiramisu

Tiramisu

Ingrediente:
300g piscoturi;
1 ceasca cafea tare rece si indulcita;
500 g mascarpone;
2 oua mari;
3 linguri de zahar;
cacao pt ornat.

Se separa ouale.

Galbenusurile, impreuna cu cele 3 linguri de zahar se bat pana se dubleaza volumul si se obtine un amestec cremos.

Se bat si albusurile spuma tare. Spuma de albus se adauga treptat peste amestecul cremos de galbenusuri .

Separat, se bate usor mascarponele, apoi se adauga treptat si usor mixul de oua.

Se inmoaie usor piscoturile ( 1 secunda pe fiecare parte) si se aseaza pe fundul tavii. Se pune un strat de crema si apoi inca unul de piscoturi.

Eu am preferat sa asez piscoturile pe 3 straturi.
Ultimul strat trebuie sa fie de crema.
Se pune pentru minim 10 ore la frigider.
Se cerne cacao deasupra sau ciocolata rasa.

Please follow and like us:

Facebook Comentarii

Larisa

Eu sunt Diana Georgiana, tanara mamica, pasionata de tot ce inseamna dulce facut cu dragoste in casa.

Lasă un răspuns

Close Menu