Tort ‘cifra’

Tort ‘cifra’

Heyy,

Mai jos gasiti reteta primului meu tort cifra, prajiturit pentru al meu cumnat.

La multi ani!!!

Nu este cel mai perfect tort cifra, insa va asigur ca este un tort delicios.

Foile sunt cu miere, foi Medovik, iar pentru ornat am folosit crema de mascarpone.

Dupa ornat se lasa un minim de 12 ore la rece, timp in care foile se vor hidrata de la crema.

Ingrediente:

foi Medovik:

500-550 g faina

2 oua

2 linguri miere

200 g zahar

100 g unt

1 lingurita amoniu pentru prajituri

crema:

250 g mascarpone

100 g ciocolata alba

400 ml smantana pt. frisca( ori smantana 20% grasime +250 g zahar pudra)

15 g gelatina

pt.ornat:

bombonele, macarons, flori etc.

Modul de preparare:

foile Medovik:

Se amesteca untul, ouale, mierea si zaharul, apoi le vom pune pe baie de aburi pana cand se topeste untul si obtinem o compozitie omogena.

La final adaugam amoniu, omogenizam si luam de pe foc.

Intr-un vas vom pune 500 g faina, peste care aducem compozitia de mai sus si framantam.

Aluatul obtinut trebuie sa fie potrivit, nici moale si nici prea tare.

Se intind foi si se decupeaza cifrele.

Se coc la 180 C, timp de 10-15 minute, in tava tapetata cu hartie de copt.

Crema:

Topim ciocolata, o lasam sa se raceasca putin, apoi o amestecam cu mascarponele.

Batem smantana pentru frisca impreuna cu mascarponele amestecat cu ciocolata.

In etapa finala, peste crema se aduc cele 15 g de gelatina hidratata si topita pe baie de aburi ( usor calduta)

O lasam la rece 30 minute.

Crema este acum gata pentru ornat tortul cifra, iar pentru asta ne vom ajuta de un pos, ori de o punga taiata la un colt.

Spor!

Please follow and like us:

Facebook Comentarii

Eu sunt Diana Georgiana, tanara mamica, pasionata de tot ce inseamna dulce facut cu dragoste in casa.

Lasă un răspuns

Close Menu