Tort cu fructe de padure, mango si fructul pasiuni

Tort cu fructe de padure, mango si fructul pasiuni

Bună ziua,

Atat reteta cat si pozele ii apartin colegei mele, Marilena Constantin.

Reteta o puteti gasi si pe pagina ei de facebook “Sa prajiturim”😘.

Un tort ce la prima vedere iti scade brusc glicemia.

Personal nu l -am incercat, insa este pe lista mea de prajiturit 😘.

Ingrediente pentru stratul de fructe de padure
20 g gelatina granule
150 ml apa rece
500 g Fructe de pădure congelate
8 linguri zahar pudra
250 g mascarpone
500 g iaurt fructe de pădure
400 g piscoturi

Cum preparam

Hidratam cele 20 g gelatina în cei 150 ml apa pentru maxim 10 minute.
Punem pe foc fructele de pădure congelate și zaharul pudra și aducem la fierbere pana devine ca o dulceață.
Luam de pe foc dulceața de fructe de pădure, lăsăm foarte puțin sa să răcească și adăugăm gelatina și omogenizam compoziția, lăsăm apoi sa se răcească la temperatura camerei.
Cu o lingura de lemn frecam mascarponele pana ajunge la o consistenta cremoasa, apoi adăugăm iaurtul de fructe de pădure și amestecam pana se omogenizează totul perfect.
Punem pe fundul unnei tavi pișcoturile formând un blat.
Amestecam crema obținută din mascarpone și iaurt cu compoziția formata din dulceață de fructe și pădure și gelatina. Omogenizam bine și turnam totul peste blatul de pișcoturi.
Dam la rece pentru cel puțin o ora.

Ingrediente pentru stratul de mango și fructul pasiunii
20 g gelatina
150 ml apa rece
3 fructe mango
8 linguri zahar pudra
250 g mascarpone
500 gr iaurt ( iaurt mango și iaurt piersici și fructul pasiunii), eu nu am găsit iaurt de fructul pasiunii singur
400 gr piscoturi

Cum preparam

Hidratam cele 20 g gelatina în cei 150 ml apa pentru maxim 10 minute.
Punem pe foc fructul de mango dat pe răzătoarea mare și zaharul pudra și aducem la fierbere pana devine ca o dulceață.
Luam de pe foc dulceața de mango lăsăm foarte puțin sa să răcească și adăugăm gelatina și omogenizam compoziția, lăsăm apoi sa se răcească la temperatura camerei.
Cu o lingura de lemn frecam mascarponele pana ajunge la o consistenta cremoasa, apoi adăugăm iaurtul de mango și pe cel de piersici și fructul pasiunii și amestecam pana se omogenizează totul perfect.
Punem pișcoturile peste stratul de fructe de pădure întărit deja formând un al doilea blat.
Amestecam crema obținută din mascarpone și iaurt cu compoziția formata din dulceață de mango și gelatina. Omogenizam bine și turnam totul peste blatul de pișcoturi.
Dam la rece pentru cel puțin încă o ora

Ingrediente jeleu mango pentru decor

1 compot mango (în mega image găsesc eu, unul foarte bun)
1 plic tort- gelle
2 linguri zahar tos
250 lichid (apa + compot)

Cum preparam jeleul

Frcute de mango din compot le pasesz cu furculița, pana devin un piure fin.
Amestecam tort-jeleul cu cele 2 linguri de zahar tos și adăugăm treptat lichidul ( 250 ml) format din compotul de mango și apa. Adăugăm apoi și piureul de mango și omogenizam bine. Punem amestecul astfel obținut pe foc cca 1-2 minute.

Ornam tortul cu fructe de pădure și mango și turnam deasupra acest jeleu. Dam la frigider pentru încă cel puțin o ora.

Succes și pofta buna!

Please follow and like us:

Facebook Comentarii

Eu sunt Diana Georgiana, tanara mamica, pasionata de tot ce inseamna dulce facut cu dragoste in casa.

This Post Has 2 Comments

Lasă un răspuns

Close Menu