Tort de mere cu crema de zahar ars

Tort de mere cu crema de zahar ars

Buna,

Nu mai stiu exact daca 11 sau 12 ani au trecut de cand am mancat tort de mere facut dupa aceasta reteta ( clar am fost marcata de gust).

Reteta este a colegei mele din liceu..Adriana.

Draga mea, saptamana trecuta te-am batut la cap sa imi scrii reteta. Mai jos ai rezultatul….

Rapid, simplu, dulce-acrisor, insiropat.

Tomai am primit mere la pachet de la soacra-mea… sa prajiturim!

 

Ingrediente:

1 cana de zahar

8-10 mere potrivite/ depinde de dimensiunea cratitei

1 l lapte

7 oua

7 lg zahar

un praf de sare

600 ml frisca lichida

 

pt blat:

7 oua

7 lg zahar

1 fl esenta rom

1 plic vanilie

2 lg ulei

15 lg faina rase

1 plic praf de copt

 

Modul de preparare:

Intr-o cratita adanca punem o cana de zahar si il topim la foc mic pe ochiul de aragaz pana capata o culoare de maro deschis.

Cu o paleta vom da siropul pe margine si asezam merele curatate de coaja si scobite pregatite inainte de a carameliza zaharul.

Le bagam la cuptor pana se inmoaie putin si prind o culoare usor maronie.

In acest timp ne vom ocupa de amestecul urmator: 1 l lapte, 7 oua, 7 lg zahar, un varf de sare le mixam bine. Acest amestec il turnam peste merele coapte si il lasam la cuptor pana se gelifiaza.

Blatul:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu 7 lg zahar, esenta de rom si zaharul vanilat.

Galbenusurile le frecam cu 2 lg ulei.

Peste spuma de albusuri vom aduce galbenusurile lingura cu lingura si amestecam cu o spatula usor de jos in sus. Adaugam la final faina cernuta tot lingura cu lingura si praful de copt.

Punem compozitia peste mere si crema de zahar la copt pana se rumeneste usor si trece testul cu scobitoare.

Scoatem tortul din cuptor dupa coacere si lasam la racire pt maxim 15-20 minute. Trebuie sa fie caldut ca sa il putem rasturna.

Pentru ornat am folosit frisca.

Creatita are un diametrul 30 cm.

 

Spor!

Delicios

 

 

 

Please follow and like us:

Facebook Comentarii

Eu sunt Diana Georgiana, tanara mamica, pasionata de tot ce inseamna dulce facut cu dragoste in casa.

Lasă un răspuns

Close Menu