Tort diplomat

Tort diplomat

Hello,

astazi am prajiturit cu drag un tort diplomat: racoros, placut si care nu implica mult efort.

Va invit sa prajiturim impreuna! Nu veti regreta atunci cand veti vedea rezultatul muncii voastre.

Ingrediente:

7 piscoturi

500 ml lapte

5 galbenusuri ou

4 lg cu varf faina/sau amidon( pentru o crema mult mai fina)

150 g zahar

o pastaie de vanilie

150 g unt

20g gelatina

400 ml frisca lichida (cea Pilos folosita de mine)

fructe: in cazul meu- o banana, strugure, para, prune, un compot de ananas.

Mod de preparare:

Intr un bol vom mixa galbenusurile impreuna cu zaharul si faina. In crema  obtinuta adaugam laptele putin cate putin agitand cu telul pentru a nu forma cocoloase si semintele de la pastaia de vanilie.

Dupa ce adaugam toata cantitatea de lapte punem intr o cratita la foc mediu agitand continuu pentru a nu se prinde de fundul cratitei si a nu forma cocoloase.

In crema astfel obtinuta adaugam untul si o lasam pana la racire completa.

In acest timp vom pune gelatina la hidratat si o vom topi la bain marie. Dupa topire o adaugam si pe ea in crema noastra de vanilie racita complet.

Batem frisca la mixer si o incorporam in crema folosindu-ne de o spatula( in cazul in care crema noastra de vanilie nu este racita complet este posibil sa strice frisca, mare atentie!)

Am taiat fructele in cubulete, deci ne apucam de asamblat.

Piscoturile le inmuiem in compotul de anans si le punem ca baza a tortului nostru diplomat. Adaugam un strat de crema, unul de fructe pana la terminare.

In cazul meu am ornat tortul cu o glazura de ciocolata obtinuta din: 200 ml frisca+200 g ciocolata neagra 75%  si stafide imbracate in ciocolata.

Spor!

Please follow and like us:

Facebook Comentarii

Eu sunt Diana Georgiana, tanara mamica, pasionata de tot ce inseamna dulce facut cu dragoste in casa.

Lasă un răspuns

Close Menu